Postzegel

Bij het 60 jarige bestaan van het Rode Kruis in 1927 is een wedstrijd uitgeschreven wie het ontwerp van een postzegel mocht maken. Debora mocht toen een postzegel maken met een portret van de koningin-moeder Emma. Voor het portret heeft Debora wat model schetsen mogen maken. Daarover schrijft ze: ‘La Reine Mère was allerliefst en hoewel zoo’n zitting met zeer beperkten tijd uit den aard der zaak zenuwachtig werken is, heb ik toch een dragelijk schetsje kunnen maken en zie ik voor alles de persoon veel meer levend dan alleen een portret’

Hiernaast kreeg Debora ook verschillende foto’s van de koningin moeder Emma toegestuurd, waarbij aangegeven werd welke foto de voorkeur had.

 

De postzegel:

postzegel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *